Tonnikalaperunat

4 annosta, valmistusaika 15-20 min

110 g Colomba-perunaa
1 tölkki tonnikalaa tai sardiineja kastikkeessa (160 g)
50 g voita
½ sitruuna
Yrttejä (basilika, korianteri, persilja…) maun mukaan
Suolaa ja pippuria

Kuori perunat ja pilko reilunkokoisiksi kuutioiksi. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta nopeasti ja laita mikronkestävään astiaan perunapalaset sekä 1 ruokalusikallinen vettä. Mausta suolalla ja kypsennä peitettynä mikrossa täydellä teholla 5-8 minuuttia, riippuen mikrosta.

Perunoiden kypsentyessä avaa kalatölkki ja hienonna yrtit. Tarkista perunoiden kypsyys. Murskaa ne nopeasti kalan, hienonnettujen yrttien ja sitruunan mehun kanssa ja lisää lopuksi voi (pehmeänä). Sekoita, mausta ja anna jäähtyä jääkaapissa 30 minuutin ajan ennen tarjoilua. Tarjoile paahdetun leivän kera.