Lämmin nakkiperunasalaatti

4 annosta, valmistusaika 25 min

5 Colomba-perunaa
1 dl valkoviiniä
½ rkl etikkaa
1 tl Dijon-sinappia
1 dl öljyä
1 sipuli
5 nakkia
Suolaa ja pippuria

Pese perunat ja laita ne kuivaamatta kulhoon. Kypsennä mikroaaltouunissa 4-6 minuutin ajan.

Yhdistä sillä välin valkoviini, etikka ja sinappi kulhossa. Lisää reilusti suolaa ja pippuria. Lisää sitten öljy.

Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kun perunat ovat kypsiä, viipaloi ne paksuiksi viipaleiksi. Lisää sipuli ja perunat vinegretin sekaan.

Lämmitä nakkeja mikrossa 2 minuutin ajan, leikkaa paksuiksi viipaleiksi ja lisää salaattiin. Sekoita hyvin ja anna perunoiden turvota peitettynä hetken ajan. Sekoita vielä, lisää halutessasi joukkoon hienonnettuja yrttejä (esim. persilja, rakuuna) ja tarjoile salaatti lämpimänä.