Äyriäistäytteiset perunasandwichit

2 annosta, valmistusaika 45 min

2 keskikokoista Colomba-perunaa
120 g pakasteäyriäisiä
1 pieni salottisipuli, 20 g voita
4 cl valkoviiniä, 1 dl kermaa
2 rkl öljyä
4 ruohosipulin vartta (koristeluun)
Suolaa ja pippuria

Sulata äyriäiset. Valuta ja säästä sulamisvesi. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipulia voissa ja 2 ruokalusikallisessa äyriäisten sulamisvettä noin 5 minuutin ajan. Liota valkoviinillä. Anna kiehua hiljalleen, lisää loput vedestä sekä kerma. Lisää suolaa ja pippuria ja anna hautua miedolla lämmöllä 5 minuutin ajan. Lisää äyriäiset ja kypsennä noin 5 minuutin ajan.

Äyriäisten kypsentyessä leikkaa perunat noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pese viipaleet kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Kun öljy on riittävän kuumaa, paista perunaviipaleita molemmin puolin, ja vähennä sitten lämpöä ja kypsennä kunnes perunat ovat kypsiä (noin 3 minuuttia per puoli). Mausta suolalla ja pippurilla kypsennyksen aikana.

Kokoa ”sandwichit” levittämällä äyriäisiä kahden perunaviipaleen väliin, ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia ja tarjoile heti.