Perunalasagne

2 annosta, valmistusaika 1 h 40 min – 2 h

3 Colomba-perunaa
7,5 dl bolognesekastiketta (jauhelihakastike)
6 dl valkokastiketta (béchamelkastike)
Juustoraastetta
Voita
Suolaa ja pippuria

Kuori, pese ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Levitä uunivuokaan kerros bolognesekastiketta, ripottele päälle raastettua juustoa ja lisää valkokastiketta. Asettele päälle perunaviipaleita hiukan lomittain. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Jatka kerrostamista niin, että viimeiseksi jää kerros valkokastiketta. Ripottele päälle vielä raastettua juustoa tai jätä päällimmäiseksi perunaviipaleita. Lisää päälle voinokareita. Paista 200 asteessa 75–90 minuuttia, mutta laske uunin lämpötila 175 asteeseen 30 minuutin jälkeen. Tarkista perunoiden kypsyys. Peitä vuoka, mikäli pinta tummuu liikaa.

Bolognesekastike: Kuullota hienonnettua sipulia ja ruskista 250g jauhelihaa ruokalusikallisessa öljyä. Lisää puolikas lihaliemikuutio, 6 dl tomaattikastiketta ja 2 ruokalusikallista Provencen yrttejä. Anna hautua vähän aikaa ja käytä kastike lasagneen.