Kalaleike perunalla ja omenalla

2 annosta, valmistusaika 35 min

4 Colomba-peruna
½ makea sipuli tai 1 salottisipuli
½ hapokas omena
2 kalaleikettä
2 rkl valkoviiniä
20 g voita
Suolaa ja pippuria

Leikkaa perunat tulitikkuja muistuttaviksi suikaleiksi. Huuhtele ja kuivaa. Kypsennä mikrossa 4-5 minuutin ajan ja varmista, että perunat ovat kypsyneet. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa myös omena pieniksi tikuiksi. Lisää suolaa ja pippuria kalaleikkeiden molemmille puolille.

Levitä 1/3 sipulista ja pilkotusta omenasta foliolle. Asettele päälle kala ja loput omenasta ja sipulista sekä perunatikut. Ripottele mukaan suolaa ja pippuria, pirskota viini ja levitä päälle vielä muutamia voipalasia. Sulje folio ja kypsennä höyryssä 8-15 minuutin ajan riippuen leikkeiden paksuudesta. Tarjoile kuumana tai lämpimänä.

Vinkki: Jos haluat toisenlaisen version tästä ruuasta, viipaloi perunat ja omenat ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja esikypsennä perunaviipaleet nopeasti mikrossa. Asettele peruna- ja omenaviipaleet sekä kalaleikkeiden päälle että alle, kuin tekisit kalaleikkeille suomuja.