Perunakeksit

8 annosta, valmistusaika 35 min (+ taikinan jäähdytys 2 h)

3 Colomba-perunaa (n. 200 g)
1½ dl vehnäjauhoja
hyppysellinen leivinjauhetta
1 dl jauhettua mantelia
100 g voita tai leivontamargariinia
1 munan keltuainen
suolaa

Kuori ja raasta perunat. Purista raastettuja perunoita voimakkaasti käsien välissä pieni määrä kerrallaan, niin että mahdollisimman suuri osa vedestä puristuu pois. Sekoita perunaraasteen joukkoon jauhot, leivinjauhe, jauhetut mantelit ja hyppysellinen suolaa. Lisää voi osissa ja sekoita, kunnes seos on tahnamainen. Muodosta taikinasta pallo ja kääri se tuorekelmuun. Pidä viileässä 2 tunnin ajan.

Levitä taikina jauhotetulle alustalle ja leikkaa haluttuihin kuvioihin. Asettele kuviot leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele keksit munankeltuaisella, jota on jatkettu 1 teelusikallisella vettä ja hyppysellisellä suolaa. Paista 180 asteessa 20 minuutin ajan tai kunnes keksit ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ritilällä.

Vinkki: Lisää yrttejä, mausteita tai raasta pientä liemikuutiota (jätä suola pois, jos käytät liemikuutiota) taikinaan tuodaksesi makuun vaihtelua.