Kesäkurpitsakeitto

4 annosta, valmistusaika 40 min

2 Colomba-perunaa
1 kana- tai kasvisliemikuutio
400 g kesäkurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
120 g tuorejuustoa
Suolaa ja pippuria

Kuori ja pilko perunat pieniksi kuutioiksi. Huuhtele kuutiot kylmällä vedellä, valuta ja laita kulhoon. Lisää 3 ruokalusikallista vettä. Lisää suolaa ja pippuria ja kypsennä peitettynä mikroaaltouunissa täydellä teholla 5-8 minuutin ajan, kunnes perunat pehmenevät.

Perunan kypsyessä laske kattilaan 4 desiä vettä. Lisää liemikuutio ja kiehauta.

Viipaloi kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää liemen sekaan ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Tarkista kesäkurpitsan kypsyys ja soseuta kattilan sisältö, lisää sitten perunat ja juusto ja jatka sekoittamista. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki: Lisää yrttejä makusi mukaan (esimerkiksi persiljaa, korianteria tai sitruunatimjamia).