Suklaahippumuffinit

8-10 annosta, valmistusaika 45 min

2 Colomba-perunaa (n. 150 g)
100 g suklaata
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
200 g luonnonjugurttia
2 tl leivinjauhetta
3½ dl vehnäjauhoja
90 g sulatettua voita (tai 1 dl juoksevaa)
Suolaa, kanelia

Kuori ja raasta perunat hienoksi raasteeksi. Murra suklaa pieniksi palasiksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri, sekoita joukkoon jogurtti ja raastetut perunat.

Lisää siivilöidyt jauhot ja leivinjauhe. Lisää suklaa, hyppysellinen suolaa ja kanelia. Sekoita sulatettu voi nopeasti joukkoon.

Täytä muffinivuoat 3/4 niiden korkeudesta taikinalla. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä 5 minuuttia ennen vuoista irrottamista. Säilytä viileässä paikassa tai nauti heti!