Colomba-kakku herkkusienillä 

6-8 annosta, valmistusaika 55 min

1 iso Colomba-peruna (160 g)
4 kananmunaa
120 g sieniä + 5 suurta tuoretta herkkusientä
70 g juustoraastetta
60 ml saksanpähkinäöljyä
150 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Suolaa ja pippuria

Vatkaa kananmunia kunnes ne vaahtoavat. Raasta perunat karkeasti ja leikkaa 120 grammaa sieniä erittäin ohuiksi siivuiksi. Lisää vaahdotetut kananmunat, juustoraaste ja öljy, ja sekoita. Sekoita sitten joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri. Kaada puolet seoksesta pieneen leipävuokaan. Upota kokonaiset sienet seokseen ja lisää päälle loput taikinasta. Älä täytä vuokaa liian täyteen. Paista uunissa 165 °C asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuutin ajan ennen vuoasta irrottamista. Tarjoile lämpimänä.

Gourmetversio: Käytä viisi kananmunaa neljän sijaan ja korvaa vehnäjauhot seoksella, jossa on 120 g vehnäjauhoja ja 80 g jauhettuja pähkinöitä. Jätä pois öljy ja lisää taikinaan lopuksi 75 g sulatettua voita.

Vinkki: Korvaa suola murennetulla liemikuutiolla. Lisää revittyjä yrttejä ja hienonnettua salottisipulia.