Kasviskroketit

4 annosta, valmistusaika 30 min

4 Colomba-perunaa
1 porkkana
6 cm purjoa
1 kananmuna
2 rkl jauhoja
2 rkl öljyä
Suolaa ja mustapippurirouhetta

Pese perunat ja laita ne kuivaamatta kulhoon. Esikypsennä perunoita 2-3 minuuttia mikroaaltouunissa, kääntäen 30 sekunnin välein. Perunoiden tulee jäädä vielä hiukan koviksi.

Kuori porkkana, leikkaa purjo ja porkkana ohuiksi tikuiksi. Raasta perunat. Sekoita vihannekset kananmunan kanssa ja lisää jauhot, suola ja pippuri.

Muotoile seoksesta 8 krokettia.

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja paista kroketteja keskilämmöllä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Jatka sitten paistamista keskilämmöllä 6 minuutin ajan. Käännä puolivälissä kypsentämistä. Tarjoile kuumana.

Vinkki: Kokeile korvata porkkanat 100 grammalla pekonirouhetta.