Perunaskonssit

10-16 skonssia, valmistusaika 55 min

2 Colomba-perunaa
6 kuivattua aprikoosia
2 rkl rusinoita
2 rkl rommia
2 dl maitoa + voiteluun
50 g sokeria + sirotteluun
50 g voita
300 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Hyppysellinen suolaa

Huuhtele aprikoosit ja rusinat. Liota niitä 10 minuutin ajan kulhossa, jonne olet lisännyt 4 rkl kiehuvaa vettä ja rommin. Pese perunat ja aseta ne kulhoon kuivaamatta niitä liikaa. Kypsennä perunoita noin 6 minuutin ajan mikrossa täydellä teholla. Tarkista, että ne ovat kypsiä.

Anna perunoiden jäähtyä, ja kuori ja muusaa ne. Laita muusi isoon kulhoon. Kaada mukaan maito, sokeri ja sulatettu voi. Sekoita varovasti. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuivatut aprikoosit ja rusinat mukaan ja sitten vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Kun jauhot ovat sekoittuneet, siirrä taikina hyvin jauhotetulle alustalle ja levitä 12 senttimetrin paksuiseksi.

Erottele taikinasta halkaisijaltaan n. 35cm levyisiä kiekkoja ja asettele ne leivinpaperin päälle pellille. Voitele maidolla, sirottele päälle sokeri ja paista 190 asteessa noin 25 minuutin ajan. Anna jäähtyä ritilän päällä. Tarjoile lämpimänä, paahdettuna tai sellaisenaan. Halkaise skonssit ja nauti voin kera.

Vinkki: Kuumenna uuni vasta, kun skonssit ovat jo tehty ja pidä niitä viileässä 30 minuuttia odottaessasi uunin lämpeämistä.