Perunoiden kotitarveviljely kasvussa

Epävarma maailmantilanne on kasvattanut kotitarveviljelyn suosiota. Peruna on erinomainen kasvi puutarhaan! Perunan viljely on vaivatonta, kukinta kaunista ja satoa tulee aina. Lisäksi peruna on helppo käyttää ruuan laitossa, sillä se käy lisukkeeksi mihin tahansa ruokaan!

Siemenperunapussiemme kysyntä on kasvussa. Omalle perunamaalle halutaan istuttaa tutkitusti tautipuhtaita siemenperunoita ja näin ollen suojella perunamaata sekä maksimoida sadon määrä sekä laatu. Perunoita viljellään kotipuutarhoissa suoraan maasta syötäviksi kesäherkuiksi sekä varastoitavaksi talven varalle. Varastoinnissa on hyvä huolehtia siitä että satoperunat ovat kuivia, jolloin ne säilyvät parhaiten.

Siemenperunavalikoimastamme löytyy suosikkilajike jokaiseen makuun. Nopeasti satoa toivoville on tarjolla erilaisia varhais- ja kesäperunoita. Talven varalle viljeleville lajikkeita on kiinteistä yleisperunoihin, uuniperunoista muusiperunoihin. Valikoimassa mukana on myös erikoisuus: antioksidanttirikas Violet Queen. Lajikevalinnassa huomioidaan ensisijaisesti käyttötarkoitus sekä perunapellon ominaisuudet sekä mahdollisuudet huolehtia kastelusta. Suosituimmat lajikkeemme kotipuutarhaan ovat:

  • herkullinen Annabelle joka sopii sekä herkuteltavaksi suoraan pellosta että varastoitavaksi talven varalle
  • varhaisperuna Timo joka lähtee kasvuun kylmässäkin maassa
  • perinteinen kesäperuna Siikli
  • huippusatoisa yleisperuna Colomba joka sopii sekä varhaisperunakäyttöön että varastoitavaksi talven varalle