Naudanlihawokki

2 annosta, valmistusaika 40 min (+ halutessa marinoitumisaika 3 h)

2 Colomba-perunaa
200 g naudanlihaa
1 purjo
6 cm inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl soijakastiketta
2 tl hunajaa
4 rkl olutta
1 tl soijaöljyä
1 pieni punainen paprika
1 pieni vihreä paprika
8 kaalinlehteä
1 pitkä retiisi
2 naurista
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä
Muutama yrtinvarsi

Leikkaa liha suikaleiksi. Hienonna purjon vihreä osa. Kuori ja hienonna inkivääri. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita ainekset soijakastikkeen, hunajan ja oluen kanssa.

Anna marinoitua 3 tunnin ajan, jos mahdollista.

Viipaloi peruna hyvin ohuiksi viipaleiksi ”mandoliinilla” tai veitsellä. Huuhtele viipaleet huolellisesti kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.

Poista paprikoista siemenkodat. Leikkaa kaikki vihannekset ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna 1 ruokalusikallinen öljyä wokkipannulla ja ruskista valutettu liha yhdessä seesaminsiementen kanssa. Poista liha pannulta. Lisää pannulle toinen ruokalusikallinen öljyä ja paista perunaviipaleet. Kun perunat ovat saaneet väriä, lisää paprikat. Jatka paistamista 2 – 3 minuuttia ja lisää sitten jäljellä olevat vihannekset. Kuullota 2 minuutin ajan ja lisää sitten marinadi ja liha. Jatka kypsentämistä vielä 2 minuutin ajan, mausta suolalla ja pippurilla.

Hienonna yrtit, lisää ne joukkoon ja tarjoile välittömästi.

Vinkki: Kokeile myös muita kauden vihanneksia oman maun mukaan.