Perunaruusukkeet

6-12 piirasta, valmistusaika 35 min

2 pientä Colomba-perunaa
1 rulla lehtitaikinaa
1 kananmuna
1 munankeltuainen
1 rkl kuminansiemeniä
Merisuolaa, mustapippuria

Pese ja leikkaa perunat erittäin ohuiksi viipaleiksi (mandoliinilla, jos mahdollista). Älä huuhtele viipaleita. Levitä lehtitaikina ohuelti, tasoita tarvittaessa hiukan kaulimella. Leikkaa halkaisijaltaan noin 10-15 cm levyisiä kiekkoja, asettele ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja painele kiekkojen reunat haarukalla.

Vatkaa kananmuna, munankeltuainen, hyppysellinen suolaa ja 1 ruokalusikallinen vettä. Voitele taikinalevyt seoksella ja järjestele perunat taikinalevyille ruusukkeen muotoon kuten kuvassa. Voitele jälleen. Ripottele päälle kuminaa, merisuolaa ja pippuria. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Vinkki: Kuumenna uuni vasta ruusukkeiden tekemisen jälkeen ja pidä niitä jääkaapissa 20 minuutin ajan ennen paistamista.