Perunapekonirullat

4-6 annosta, valmistusaika 50 min

1 suuri Colomba-peruna (150 g)
150 g valkokaalta
90 g pekonia
3 rkl valkoviiniä
6 filotaikinalevyä
Öljyä
Suolaa ja pippuria

Pese ja leikkaa peruna pieniksi tikuiksi. Poista kaalinlehdistä lehtiruodit ja hienonna lehdet ohuiksi suikaleiksi. Sekoita perunat ja kaali mikron kestävässä astiassa valkoviinin joukkoon ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kypsennä peitettynä mikroaaltouunissa mikrosta riippuen 4-8 minuutin ajan, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää pekoni 2 minuuttia ennen kypsentämisen loppua.

Leikkaa filotaikina kahteen osaan. Ota puolikas taikinalevy ja voitele se öljyllä. Asettele levyn keskelle 2 ruokalusikallisen verran täytettä, jättäen 2 cm tilaa sivuille. Taittele taikina sitten rullaksi, ensin vasen ja oikea sivu, sitten ala- ja yläreunat. Jatka, kunnes olet käyttänyt ja rullannut kaikki levyt. Paista rullia 180 asteessa 20 minuuttia. Käännä rullia puolivälissä paistamista. Tarjoile rullat heti.

Vinkki: Lisää muutamia murskattuja katajanmarjoja täytteeseen.